Wczoraj w hotelu Moderno w Poznaniu odbył się konkurs „W mięsie siła – wieprzowina na karnawał” w którym miałam zaszczyt zasilać grono jury, dziękuję☺️ za zaufanie i zaproszenie Juliuszowi Podolskiemu

Jury degustacyjne i techniczne 🙂
Maciej Kobylanski Maciej Zieliński Jolka Knichalska Juliusz Podolski Andrzej Gołąbek Marcin Stelmaszyk Sergiusz Hieronimczak Wojtek Lewandowski Wojciech Wojtkowiak Karolina Mikołajczyk Nieckarz Dominik Narloch
Poniżej przedstawiam wyniki oraz załączam zdjęcia z opisami dań.
W kategorii przystawka:
🥇miejsce – Restauracja Grodzka12
🥈miejsce – Republika Róż
🥉miejsce – Hotel Moderno „Steak & Grill Restaurant”
W kategorii danie główne:
🥇miejsce – U Bielawnego
🥈miejsce -Republika Róż
🥉miejsce – Hotel Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka
Tytuł👑🐷🏆 „Króla Wieprzowiny” za zdobycie największej liczby punktów za oba dania, otrzymała restauracja „U Bielawnego”

Mistrz Wieprzowiny U Bielawnego – przystawka
Ozór wieprzowy sous vide 59°C przez 45h marynowany
w gorczycy, sos cytrynowy z chrzanem, concasse
z buraka (burak gotowany w miodzie i occie) kulka – „bomba” z Kaszanki Podlaskiej.
Gratuluję👏
W konkursie udział wzięło 12 restauracji. Za jakiś czas udostępnię post ze wszystkimi zdjęciami dań, które ocenialiśmy.
A poniżej jeszcze raz zwycięskie dania z innej perspektywy, z opisami, oraz zdjęcia z ogłoszenia wyników.


———————————————————————————————————————————————————————————–


———————————————————————————————————————————————————————————-


———————————————————————————————————————————————————————————-


————————————————————————————————————————————————————————————


———————————————————————————————————————————————————————————-


————————————————————————————————————————————————————————————

Danie przygotowane w duecie z Angelo Colombo z Bistro Dobra Zmiana z Białegostoku , Dominik Bielawny U Bielawnego
