Free Porn





manotobet

takbet
betcart




betboro

megapari
mahbet
betforward


1xbet
teen sex
porn
djav
best porn 2025
porn 2026
brunette banged
Ankara Escort
1xbet
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
betforward
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
deneme bonusu veren bahis siteleri
deneme bonusu
casino slot siteleri/a>
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Cialis
Cialis Fiyat
deneme bonusu
padişahbet
padişahbet
padişahbet
deneme bonusu 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet
sobota, 13 lipca, 2024

Kuchnia i mech – jedzenie z mchem na ścianie.

Najnowsze

W połowie grudnia, przed świętami🎄, czyli jeszcze w starym roku 2018 😉 w dawnym miejscu herbaciarni Chimera (która przez wiele lat działała w na rogu Dominikańskiej i Żydowskiej) otworzyła się nowa restauracja Kuchnia & Mech z kuchnią europejską.
W ofercie mają śniadania🍳, lunche🍛 (m.in. makarony🍝, burgery🍔, pizza🍕 – do której używane są produkty z Włoch) Jest i osobne „drink menu”🍹w których królują szprycery.

Zanim napiszę co jadłam, koniecznie muszę wspomnieć o wnętrzu, które tak właściwie bardziej mnie przyciągnęło niż jedzenie 😉 Ma ono oryginalny💚wystrój poprzez naturalne obrazy, które powstały z połączenia starego drewna z ozdobnym mchem i porostem jakim jest chrobotek reniferowy. Jego zaletą w takich miejscach jak restauracja jest to, że absorbuje nieprzyjemne zapachy i filtruje powietrze👍
Dodam jeszcze, że chrobotek to nie tylko piękna ozdoba, ale także wyjątkowo smaczny produkt spożywczy. Parokrotnie miałam okazję go jeść. Serwowany jest na wiele sposobów w najlepszych restauracjach. Z tego co wiem nie łatwo go odpowiednio przyrządzić. Kiedyś w jednym daniu miałam nie do końca poprawnie „obrobionego” przez co był gorzki i kwaśny😖Ale na szczęście było to tylko raz.

A więc po nacieszeniu oka wnętrzem😍, przyszedł czas na dokonanie zamówienia.

🛑Na przystawkę zjadłam Carpaccio z bresaoli🥩(długo dojrzewająca wędlina z mięsa wołowego) podane z pomidorkami cherry🍅, kaparami, octem balsamicznym, parmezanem🧀, rukolą🌱 i pieczywem🥖 (28 zł)

Muszę przyznać, że po raz pierwszy jadłam takie carpaccio. Jest to bardzo fajna opcja dla tych, którzy nie do końca tolerują totalnie surowego mięsa. Bresaola jest zadziwiająco miękka, delikatna i krucha jak na wołowinę surową/dojrzewającą. Jest lekko słonawa o bogatym smaku, a w towarzystwie pikantnej, świeżej rukoli, mlecznego sera (tutaj dałabym go odrobinę więcej🙋🏼‍♀️) kwaśno-słodkiego octu balsamicznego smakuje znakomicie! 👍Dodatek ciepłych paluchów z ciasta do pizzy był super smaczną opcją 😊

🛑Na drugie danie zamówiłam makaron🍝: Tagliatelle z polędwiczką wieprzową🐷w sosie śmietanowo-grzybowym i parmezanem. (30 zł)

I tutaj to danie oceniam 50/50. Mięso było bardzo dobrze przyprawione, kruche, soczyste – przygotowane metodą sous vide. Baaardzo smaczne👌 W sosie grzybowym przewijało się sporo kawałków grzybów, przez co danie było aromatyczne, pachnące lasem.
Niestety najgorzej wypadł makaron😟 (Jest ręcznie robiony, po czym specjalnie pakowany i dostarczany do restauracji.) Został ugotowany poprawnie, ale był po prostu jałowy, niedosolony. Próbowałam sobie pomóc solą znajdującą się na stoliku, ale no nie… to nie to samo… 😩
Porcja była spora, mięso zjadłam co do kawałka, ale z bólem serca💔i moich kubków smakowych dużo zostawiłam 😟

Lubię zimowe❄️herbatki – więc do picia w ten mroźny dzień zamówiłam owocową🍓🍒🍇 z miodem🍯 i pyszną konfiturą z owoców leśnych (12 zł)
Zaserwowano mi ją wraz z małym kruchym i słodkim rogalikiem 🥐– zjadłam z radością 😊

Nie skreślam❌tego miejsca całkowicie, bez przesady… zdarza się, ale? 😉 Ale raczej bez szybkiego powrotu, tym bardziej, że dookoła jest wiele innych kuszących miejsc „do zjedzenia” 🤩
Duży plus za za ładne wnętrze i miłą obsługę.
W sumie… chyba, że…. 🤔może w przyszłości do któregoś dania będzie dodany chrobotek? Mam na myśli taki „signature dish” 🌟Wtedy z chęcią wrócę i zjem. 😉

Facebook klik

Instagram klik

Mapka klik

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

803FaniLubię
5,011ObserwującyObserwuj

Wydarzenia