środa, 30 listopada, 2022

„Wspólny stół” w Concordia Taste

Najnowsze

Od wczoraj (30.11) Concordia Taste zaprasza do „Wspólnego stołu” Mamy do wyboru set degustacyjny (tradycyjny🐟 i wegetariański🍃) składający się z 6 dań z menu głównego📋 za 88 zł od osoby, plus pairing win za 80 zł od osoby.
Wygląda to tak, ze dostajemy na stół jedno pełnowymiarowe danie🍛i dzielimy się nim „na pół”, kładąc swoją porcję na własny talerz🍽
Wspólny stół – wspólny talerz 😉 Jest to bardzo fajna opcja, ze względu na to, że po pierwsze ☝️możemy spróbować za atrakcyjną cenę 6 wspaniałych różnorodnych dań, jak i to, że ☝️mamy frajdę z dzielenia się jedzeniem ☺️Więc nie tylko pysznie smakuje, ale i rewelacyjnie integruje 🤗
Zanim dostaliśmy pierwsze danie, czekadełkiem ⏳były dwa rodzaje pieczywa🥖🍞 własnego wypieku wraz z dwoma smakowymi masełkami – kaparowym i truflowym.

A tak przedstawia się set „menu tradycyjne”:

1️⃣”Wędzony jesiotr z kwaśną śmietaną, jabłko, rosti w oleju szczypiorkowym” (cena za pełną porcję z menu 35 zł)
Kawałek aromatycznego wędzonego jesiotra 🐟podany na ziemniaczanym rosti, z dwoma kleksami kwaśnej śmietany i połówkami rajskich jabłek🍏 w syropie. Nic bym nie dodała ani odjęła, danie idealnie skomponowane👌, a rosti dodało nie tylko chrupkości ale i fantazyjności ✨😉

2️⃣”Czarne jajo ze smardzami, siano z pora, chleb” (cena za pełną porcję z menu 33zł)
Jak zobaczyłam to menu przed degustacją, to czytając „czarne jajo”⚫️miałam tylko jedno skojarzenie, ze stuletnim jajem🤓ale wiedziałam, że tutaj w nazwie jest jakiś haczyk, no i okazało się, że to podane na chipsach z chleba jajko🥚 „w koszulce” 👚z „płaszczykiem” 👘😉 z popiołu z palonego💥pora, przez co było czarne 😎Danie sztos❣️, zostało podane na przepięknym😍talerzu wykonanym przez młodych projektantów związanych zeSchool of Form Uniwersytetu SWPS popiół z pora miał w sobie lekką goryczkę, ale w połączeniu z jajkiem i maślanym sosem oraz tak wyjątkowymi grzybami jakimi są smardze, wyniosło to danie na mój „number one” 🥇tego setu. Piękne i smaczne

3️⃣”Sałata z pieczonym burakiem, palony kozi ser, morele, orzechy w karmelu, biszkopt z ziół (cena za pełną porcję z menu 35 zł)
Tutaj głównym bohaterem dania były plastry pieczonego buraka, z pokruszonym palonym kozim 🐐serem, delikatnym w smaku i posmaku 😉 , nie tak bardzo intensywnym, jak to kozie zwykle w sobie mają… więc jak dla mnie na plus. Ciekawym dodatkiem był mus z pieczonych suszonych moreli🧡 z balsamico, gąbka z ziół 💚oraz włoskie orzechy🌰w karmelu. Słodkie słone kwaśne, miękkie kruche, delikatne… Działo się -tak, jak lubię 😋

4️⃣”Krewetki, marakuja, chilli, shitake, pak choy, chipsy z tapioki”
(cena za pełną porcję z menu 45 zł)
Azjatyckie klimaty🥡 – krewetki🍤 były podane na patelni, a w osobnej miseczce chipsy z tapioki zabarwione sepią, posypane płatkami chilli 🌶- lubię to 🤤Wracając do krewetek – były idealnie w punkt, w maślanym sosie, z chińską kapustą i zieloną częścią pora🌱, grzybami shitake, wykończone sporą ilością kolendry☘️. Bardzo smaczne, bardzo.

5️⃣”Risotto truflowe, smażone boczniaki, dymka” (cena za pełną porcję z menu 33 zł)
Sycące danie, z lekkim truflowym aromatem💫, z boczniakami i cebulką na górze, które były słonawe, ale to właśnie one w połączeniu z idealnym ryżem w tymże aksamitnym risotto💛, były „kropką nad i”.

6️⃣”Kajmak z płatkami Feuilletine, maliny, domowe lody waniliowe”
(cena za pełną porcję z menu 25 zł)
Mus kajmakowy, nie za słodki, w posypce z chrupiącej francuskiej prażynki występującej w postaci prażonego, pokruszonego „gauffres dentelles” 🥠o lekko karmelowym posmaku, do tego lody🍦, o smaku 100% wanilii w wanilii-boskie plus liofilizowane maliny🍓 w syropie – które mnie zachwyciły💗, 100% maliny w malinie%. Podsumowując – deser na 💯% 🙂

Przejrzałam👀całe nowe menu, (które jest wydane w oryginalnej formie – w gazecie 📰🙂 ) i wiele dań oprócz tych ww. jest bardzo zachęcających aby powrócić🚶🏽‍♀️, np. kacze foie gras, pikantna zupa z ryb, pierogi z gęsiną, czy perliczka, bowiem Szef Kuchni👨‍🍳 Tomasz Olewski, nie tylko zachwyca teksturami, smakiem i łączeniem produktów, ale także stylem podania potraw, od ozdobnych fantazyjnych talerzy jak i patelni na desce 😍Wszystko to składa się na niesamowite doznania wzrokowo-smakowe 🤩Dziękuję za zaproszenie do „Wspólnego Stołu” Concordia Taste Concordia Design Polecam na maxa!!!🙋🏼‍♀️👌

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
803FaniLubię
5,011ObserwującyObserwuj

Wydarzenia

0
Co o tym myślisz? Pozostaw komentarzx