14 maja w Hotel Wielspin w Puszczykowie odbył się konkurs?dla restauracji Pogromcy Szparagów – konkurs kulinarny – Hotel Wielspin, którego pomysłodawcą i organizatorem był Juliusz PodolskiDe’GUSTATOR PR wraz z Wojciech Wojtkowiak , Marcin Stelmaszyk iAndrzej Gołąbek, ze znaczącym udziałem Poznański Klub Biesiadników
Ja w tym dniu miałam zaszczyt zasilić grono jury, składające się z jurorów oceniających dania ?(szefów kuchni, smakoszy i dziennikarzy branżowych) Anna Dembińska, Dagmara Biernacka, Juliusz Podolski, Wojciech Wojtkowak, Wojtek Lewandowski, Dominik Narloch , Anna Strażyńska – Szef Kuchni , Joanna Mormol , Ewa Michalska) i technicznych Andrzej Gołąbek i Marcin Stelmaszyk

Konkursowi towarzyszyła prezentacja win?WINO Piotr Gonciarz – WINO PG, produktów z serii Premium MAKRO Polska pokazy kulinarne??????(Maciej Woźniak – Bonduelle, Marcin Stelmaszyk – MyZdrowi.pl) oraz degustacje m.in. „Serki od Sumelki” ?ze Środy Wlkp. (przepyszne sery śmietankowe wyrabiane metodą tradycyjną) ostrygi Piotr Michalski?, aKrzysztof Kucharski i ABC Kuchni przygotowali finger food’s ??poczęstunek na after party to Marcin Deckert i Jakub Grajkowski
Laureatami zostali:
W kategorii Przystawka:
1. ?Winestone 2. ?Prywatka Poznań 3. ?Egoist – Horn of plenty



W kategorii Danie Główne:
1. ?IL Padrino Restaurant 2. ?Ristorante benePosto 3. ?Prywatka Szczecin



Gratuluję ?
Zapraszam do mojego posta na Facebooku, w którym są zdjęcia z opisami wszystkich dań konkursowych. „Klik” w link TUATJ
[…] Tutaj podaję odnośnik do wpisu z zeszłorocznej edycji Pogromcy Szparagów 2018 […]