czwartek, 28 marca, 2024

Papavero po remoncie

Najnowsze

Ostatni czwartkowy wieczór miałam przyjemność spędzić w pięknych wnętrzach ✨odnowionej Restauracja Papavero, gdzie odbyła się prezentacja nowych pozycji w karcie📋

Z tegoż menu na przystawkę wybrałam „Krem z kukurydzy z cynamonem i ricottą” (15zł) Smak był smacznie zaskakujący poprzez dodanie nutki aromatycznego cynamonu do słodkiej kukurydzy🌽, jeszcze nigdy nie miałam okazji jeść takiego połączenia. Ricotta po wymieszaniu z kremem dodała mu większej kremowości i łagodności. Ja od siebie dla siebie podkręciłabym go odrobiną chili 🌶 😉

Z dań głównych zamówiłam „Grillowana polędwica wołowa z liśćmi salat, grillowanym oscypkiem na ciepło, owocami sezonowymi i sosem na oleju dyniowym” (35zł) Smaczne lekkie jakby sałatkowe🥗danie, ale z przewagą mięsa🥩, więc dla mięsożerców takich jak ja, opcja w sam raz. Z wielką radością zjadłam też grillowanego oscypka 🐑 

Na deser🍨była tylko jedna opcja i jakże idealna 🤗 „Sorbet z truskawek i limonki z owocami sezonowymi i musem mango” (16zł) Oba sorbety 🍓🍋 były pyszne, a ten limonkowy miał w sobie 1000% smaku i aromatu poprzez dodanie mini kawałeczków skórki z limonki 😋 Było lekko i odświeżająco, no i ten pięknie prezentujący się chips z gruszki 🍐 który miło chrupał.

Oprócz tych nowości, które miałam okazję przetestować jest jeszcze stek z tuńczyka🐟 na kokosowym risotto, tagliatelle 🍝🦑🦐z owocami morza i polędwiczka z prosięta🐷, oraz tatar🐮, które wyglądały równie zachęcająco, a moi współtowarzysze przy stole smacznie się nimi zajadali 😋 ps. „czekadełkiem” było pieczywo z małem pietruszkowo-czosnkowym oraz tapenada z czarnych oliwek.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

803FaniLubię
5,011ObserwującyObserwuj

Wydarzenia