sobota, 26 września, 2020

Największy food truck w Europie – Marathon International

Najnowsze

Restauracja Radosna i jej pierogi

Restauracja Radosna znajduje się na jeżyckim fyrtlu w okolicach Starego Zoo. Korzystając z zaproszenia, udałam się w jej progi przetestować pierogi 😉 Czy zaznałam w Radosnej radości kubków smakowych, by stwierdzić, że w Poznaniu przybyło kolejne smaczne miejsce dla wielbicieli pierogów?

Restauracja Esplanada w pałacu na Opieszynie

Od sierpnia miasto Września może cieszyć się nową elegancką restauracją z prawdziwego zdarzenia, która znajduje się w niedawno odrestaurowanym Pałacu na Opieszynie. Restauracja Esplanada...

Bottiglieria 1881 – restauracja z gwiazdką Michelin

Dzisiaj wracam wspomnieniami do mojej wizyty w Bottiglieria 1881. Pierwszej krakowskiej restauracji, która otrzymała w czerwcu br. gwiazdkę Michelin. Jest to trzecia restauracja w...

Restauracja Ratajska na Ratajach

Jakiś czas temu, ku mej uciesze pojawiło się nowe gastronomiczne miejsce. Jest to Restauracja “Ratajska” na Ratajach, która znajduje się na os. Czecha. Założyli ją dwaj szefowie kuchni: Kajetan Buszewicz i Tomasz Ochmanowicz.

“Stan wyjątkowy” na PolakPotrafi.pl

(powyższe zdj. pobrane z Fanpage PolakPotrafi.pl) PolakPotrafi.pl - największa w Polsce platforma crowdfundingowa wystartowała z akcją "Stan Wyjątkowy” która ma na celu skupiać projekty inicjatyw,...

Restauracja Margeritta – menu na Walentynki

Restauracja Margeritta znajduje się we Wrześni przy Rynku. Serwuje dania kuchni polskiej, ale i nie tylko. Zamówimy tam również pizzę i makarony.   Lokal jest urządzony...

Na terenie Centrum Logistycznego Marathon Cargo Hub w Kostrzynie (Wlkp.) przy ul. Krajowej od połowy lutego stacjonuje największy food truck w Europie.

Został zbudowany w Polsce przez firmę Marathon International we współpracy ze znakomitym szefem kuchni Patryk Dziamski Top Chef Polska który jest odpowiedzialny za serwowane w nim potrawy.

Składa się z dwóch części, w pierwszej znajduje się kuchnia, a w przyczepie – stół z kioskiem samoobsługowym.

Zamówienia można składać na dwa sposoby:  na standardowym stanowisku kasowym obsługiwanym przez kasjera w przedniej części lub samodzielnie za pomocą “kiosku samoobsługowego” znajdującego się w przyczepie.

System ten umożliwia pełen proces samoobsługi począwszy od skomponowania zamówienia poprzez płatność kartą, a na wydruku paragonu fiskalnego i numeru zamówienia kończąc. Informacja o gotowym do odbioru zamówienia wyświetlana jest na specjalnym ekranie.

Ze względu, że mieszkam w Kostrzynie byłam tam już parę razy. W kilka dni po otwarciu, jak i w ostatnim czasie.

Zauważyłam że od otwarcia w przyczepie pojawił się ekran, głośniki z których wybrzmiewa muza by DJ neeVald, ekspres do kawy, tacki oraz przybyło więcej dań do zamówienia. Wszystko jest już fajnie dopracowane.

W menu mamy różne sekcje: burgery/panini, dania główne, kanapki, napoje, napoje gorące, sałatki, zestaw obiadowy, i zupy (dania czasami się zmieniają, jak np. zupy, raz może być pomidorowa, a raz żurek)

Ja miałam okazję zjeść panini z szarpaną wieprzowiną, dwa burgery: 3 sery (wołowina, camembert, cheddar, lazur) oraz BBQ (wołowina, ser, bekon, krążki cebulowe), krem pomidorowy, oraz schabowego.

Najbardziej do gustu przypadły mi burgery, w których mięso było soczyste i bardzo dobrze przyprawione, jak dla mnie mogłoby być bardziej medium, ale wiem, że nie każdy jest zwolennikiem. Oprócz mięsa bułka też jest ważna, a tutaj dobrze trzymała wszystko w ryzach, nie rozpadała się. W obu kompozycjach fajnym dodatkiem był miks świeżego i piklowanego ogórka – dodawało to kwaskowato-freshowatości 😉 , a bekon oczywiście taki jak trzeba – chrupiący. Czuło się świeże dodatki, nie było „skapciałej” sałaty czy pomidora.

Mięso w panini także pyszne i rozpływające się w ustach, krem pomidorowy także smaczny, był lekko pikantny, a schabowy też ok, ale mógłby być trochę grubszy, no chyba, że akurat trafił mi się cieńszy 😉

Cieszę się, że mamy w Kostrzynie tak pięknie prezentujący się i smaczny gastro punkt na kółkach, z tego co wiem raczej będzie tam na stałe. Słyszałam też, że mają pojawiać się jakieś dodatkowe atrakcje, także „stay tuned” 😉

Zwróćcie uwagę na rejestrację 😉


Ps. Info dla posiadaczy samochodów diesel –  można tam też przy okazji zatankować brykę, jest taniej 😉



Może ktoś był z Was podczas “27 finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy” na placu Mickiewicza? Wtedy tam działali w nim Poznańscy Kucharze Razem: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski
Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michal Kuter,
Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka wydając jedzenie (m.in: bajgle z szarpaną wieprzowiną, gzik z pyrą, pajdy eko-chleba ze smalcem, zupy) za wrzutkę do puszki.

I ja tam byłam pieniądze wrzuciłam, przez co pysznym jedzeniem się uraczyłam.

Poniżej parę zdjęć z tego wydarzenia.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
776FaniLubię
4,918ObserwującyObserwuj

Wydarzenia

Restauracja Esplanada w pałacu na Opieszynie

Od sierpnia miasto Września może cieszyć się nową elegancką restauracją z prawdziwego zdarzenia, która znajduje się w niedawno odrestaurowanym Pałacu na Opieszynie. Restauracja Esplanada...

“Stan wyjątkowy” na PolakPotrafi.pl

(powyższe zdj. pobrane z Fanpage PolakPotrafi.pl) PolakPotrafi.pl - największa w Polsce platforma crowdfundingowa wystartowała z akcją "Stan Wyjątkowy” która ma na celu skupiać projekty inicjatyw,...

Nadchodzi nowe – gotują młodzi

Dzisiaj wracam wspomnieniami do wydarzenia kulinarnego sprzed miesiąca, kiedy to 18 stycznia w restauracji Lumière znajdującej się w hotelu Edison w Baranowie odbyła się...

Fine Dining Week w Concordia Taste

28 sierpnia wystartowała siódma edycja Fine Dining Week trwająca do 11 września. Także to już jest ostatnia szansa na dokonanie rezerwacji w restauracjach biorących...
0
Co o tym myślisz? Pozostaw komentarzx
()
x