sobota, 8 sierpnia, 2020

Gościniec Sucholeski na śniadanie

Najnowsze

“Stan wyjątkowy” na PolakPotrafi.pl

(powyższe zdj. pobrane z Fanpage PolakPotrafi.pl) PolakPotrafi.pl - największa w Polsce platforma crowdfundingowa wystartowała z akcją "Stan Wyjątkowy” która ma na celu skupiać projekty inicjatyw,...

Restauracja Margeritta – menu na Walentynki

Restauracja Margeritta znajduje się we Wrześni przy Rynku. Serwuje dania kuchni polskiej, ale i nie tylko. Zamówimy tam również pizzę i makarony.   Lokal jest urządzony...

Nadchodzi nowe – gotują młodzi

Dzisiaj wracam wspomnieniami do wydarzenia kulinarnego sprzed miesiąca, kiedy to 18 stycznia w restauracji Lumière znajdującej się w hotelu Edison w Baranowie odbyła się...

Dziczyzna w Papavero – wkładka sezonowa

W restauracji Papavero od jakiegoś czasu pojawiła się nowa wkładka sezonowa pt. "Dziczyzna w Papavero". Dla mnie, jako lubującej się w tym mięsie, przyjęcie...

Fine Dining Week w Concordia Taste

28 sierpnia wystartowała siódma edycja Fine Dining Week trwająca do 11 września. Także to już jest ostatnia szansa na dokonanie rezerwacji w restauracjach biorących...

Fine Dining Week w restauracji Papavero

28 sierpnia wystartowała siódma już edycja Fine Dining Week, która potrwa do 11 września. Festiwal odbywa się w 11-stu większych miastach Polski i skupia...

Dzięki zaproszeniu od Smaki Warte Poznania w ostatni sobotni późny poranek miałam okazję zjeść bardzo „bogate” śniadanie w Hotel & Restauracja Gościniec Sucholeski 🏩 znajdującym się w podpoznańskim Suchym Lesie Gmina Suchy Las


Po powitalnym drinku 🍹 „mimoza” czyli prosecco🍾 ze świeżym sokiem z pomarańczy🍊, i wejściu na salę moim oczom ukazał się🤩długi suto zastawiony stół (a’la szwedzki) 😊 przy którym zasiadłam wraz z poznańskimi foodie-blogerami🍴📝 oraz z właścicielką i managerem, którzy ciepło nas przyjęli, przybliżając nam takie informacje jak to, że Gościniec Sucholeski jest członkiem Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego „Culinary Heritage”


Na stole znajdowały się półmiski serów🧀, wędlin🥓, poprzez jajka🥚 z majonezem, pastę jajeczną, twarożek🍚, pasztet i moje „must have” w hotelowych śniadaniach, czyli mozzarella z pomidorem i pysznym pesto🍃, a i jeszcze oczywiści pomidor🍅 ze świeżym ogórkiem🥒 w plasterkach, by móc urozmaicić sobie kanapkę🍞. Na drugim stoliku ustawiono bemary🔥z żurkiem, ależ on był rewelacyjny!!!👌bigosem – bardzo bardzo smacznym!😋naleśnikami z serem, kiełbaskami i parówkami, oraz tzw. zimny bufet❄️, czyli różne przepyszne terriny w galarecie i szparagi w szynce.

Nie zabrakło też ciasta🍰 (sernik), jogurtów, owoców🍊🥝🍇 i płatków śniadaniowych. Była więc i opcja dla dbających o linię🏃🏼‍♀️, jak i tych mniej👩‍💻, w sumie będąc na takim śniadaniu, nie sądzę, by ktoś mógłby się powstrzymać i nie zjeść konkretów😁Dodatkowo z karty📋 można było sobie zamówić omlet, jajka sadzone na grzance🍳, czy jajecznicę… ja poszłam w to ostatnie, przyrządzoną wg mojej prośby, odpowiednio ściętą, z szynką i szczypiorkiem 😋


Atmosfera była sielska, tak jak i wystrój, który imponował rodzinnymi pamiątkami, gromadzonymi z pokolenia na pokolenie. Widać, że w Gościeniec jest włożone całe serce💓, można poczuć się tam „przytulnie” , aż nie chce się wychodzić 😊 Jest to idealnie miejsce na zorganizowanie uroczystości rodzinnej🎉, jak i na nocleg🛏, z dala od zgiełku Poznańskiego centrum🚃🚗🚎🏍

Poprzedni artykułNARE sushi na NARAmowicach
Następny artykułZnikająca Restauracja
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
759FaniLubię
4,918ObserwującyObserwuj

Wydarzenia

Nadchodzi nowe – gotują młodzi

Dzisiaj wracam wspomnieniami do wydarzenia kulinarnego sprzed miesiąca, kiedy to 18 stycznia w restauracji Lumière znajdującej się w hotelu Edison w Baranowie odbyła się...

Fine Dining Week w Concordia Taste

28 sierpnia wystartowała siódma edycja Fine Dining Week trwająca do 11 września. Także to już jest ostatnia szansa na dokonanie rezerwacji w restauracjach biorących...

Fine Dining Week w restauracji Papavero

28 sierpnia wystartowała siódma już edycja Fine Dining Week, która potrwa do 11 września. Festiwal odbywa się w 11-stu większych miastach Polski i skupia...

Szósta kolacja urodzinowa Restauracji Figa

Z okazji 6-tych urodzin Restauracji FIGA w piątkowy wieczór 14 czerwca odbyła się kolacja degustacyjna. Na to wyjątkowe wydarzenie Szef Kuchni Dawid Klimaniec zaprosił...
0
Co o tym myślisz? Pozostaw komentarzx
()
x