sobota, 8 sierpnia, 2020

Burgerownia Ranczo, smacznie nie tylko w centrum

Najnowsze

“Stan wyjątkowy” na PolakPotrafi.pl

(powyższe zdj. pobrane z Fanpage PolakPotrafi.pl) PolakPotrafi.pl - największa w Polsce platforma crowdfundingowa wystartowała z akcją "Stan Wyjątkowy” która ma na celu skupiać projekty inicjatyw,...

Restauracja Margeritta – menu na Walentynki

Restauracja Margeritta znajduje się we Wrześni przy Rynku. Serwuje dania kuchni polskiej, ale i nie tylko. Zamówimy tam również pizzę i makarony.   Lokal jest urządzony...

Nadchodzi nowe – gotują młodzi

Dzisiaj wracam wspomnieniami do wydarzenia kulinarnego sprzed miesiąca, kiedy to 18 stycznia w restauracji Lumière znajdującej się w hotelu Edison w Baranowie odbyła się...

Dziczyzna w Papavero – wkładka sezonowa

W restauracji Papavero od jakiegoś czasu pojawiła się nowa wkładka sezonowa pt. "Dziczyzna w Papavero". Dla mnie, jako lubującej się w tym mięsie, przyjęcie...

Fine Dining Week w Concordia Taste

28 sierpnia wystartowała siódma edycja Fine Dining Week trwająca do 11 września. Także to już jest ostatnia szansa na dokonanie rezerwacji w restauracjach biorących...

Fine Dining Week w restauracji Papavero

28 sierpnia wystartowała siódma już edycja Fine Dining Week, która potrwa do 11 września. Festiwal odbywa się w 11-stu większych miastach Polski i skupia...

Co jakiś czas wracam na Żegrze do jednej z najlepszych moim zdaniem burgerowni w Poznaniu, czyli Burgerownia Ranczo

Zamówiłam nowość (średnio raz na miesiąc w menu pojawia się nowy burger, który czasami zostaje już na stałe w menu)

🍔Tajski” – wołowina 150g, grillowany burak, ser koryciński, liczi, orzechy nerkowca, chips z bulwy lotosu, pesto z bazylii tajskiej (22 pln)

Dodatkowo wzięłam sos killer. Mięso wysmażone tak jak chciałam, czyli medium, było dobrze przyprawione, do tego słony, zgrillowany🧀ser, który ze słodkawym liczi oraz burakami super się komponował, miło również zaznaczały swoją obecność orzechy nerkowca🥜, pesto z bazylii🍃 super dodawało smaczku, a dodatek ostrego sosu🌶💥był idealnym dopełnieniem smaków. 👍

Godna kompozycja, inne w menu również są ciekawe. Polecam❗️

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
759FaniLubię
4,918ObserwującyObserwuj

Wydarzenia

Nadchodzi nowe – gotują młodzi

Dzisiaj wracam wspomnieniami do wydarzenia kulinarnego sprzed miesiąca, kiedy to 18 stycznia w restauracji Lumière znajdującej się w hotelu Edison w Baranowie odbyła się...

Fine Dining Week w Concordia Taste

28 sierpnia wystartowała siódma edycja Fine Dining Week trwająca do 11 września. Także to już jest ostatnia szansa na dokonanie rezerwacji w restauracjach biorących...

Fine Dining Week w restauracji Papavero

28 sierpnia wystartowała siódma już edycja Fine Dining Week, która potrwa do 11 września. Festiwal odbywa się w 11-stu większych miastach Polski i skupia...

Szósta kolacja urodzinowa Restauracji Figa

Z okazji 6-tych urodzin Restauracji FIGA w piątkowy wieczór 14 czerwca odbyła się kolacja degustacyjna. Na to wyjątkowe wydarzenie Szef Kuchni Dawid Klimaniec zaprosił...
0
Co o tym myślisz? Pozostaw komentarzx
()
x